Filmové premiéry

Praha – V komedii finského režiséra Mika Kaursimäkiho Dům košaté lásky se zatrpklé manželství mění na čím dál podivnější hru. V napínavé pátrání po dlouho skryté pravdě o evropské kinematografii se naopak mění biografický dokument o Micheline Presle Hitler v Hollywoodu. Namáhavý život Mozartovy rodiny představí Mozartova sestra, rovněž skutečný příběh, story Howarda Markse nabídne Mr. Nice. Dobrodružné drama z dob římského impéria odhalí Orel deváté legie. Jeden den v komunistickém Československu inspirovaný životem režiséra představí Osmdesát dopisů. Nabitý program kin uzavírají snímky Snadný prachy a Zdrojový kód.

Dům košaté lásky je komedie finského režiséra Mika Kaursimäkiho. Juhani je rodinným psychoterapeutem a Tuula je profesionální konzultantkou. Jsou dlouholetí manželé, ale jejich vztah už vyhasl a rozhodnou se, že je čas se rozejít. Oba věří, že mohou sdílet společný domov, než se rozvod vyřeší. Ale jeden večer Juhanimu jeho kamarád Pekka poradí, aby využil svoji nově získanou svobodu a Juhani si najde novou známost a přivede ji domů. Tuula tiše zuří a rozhodne se mu to vrátit a začne chodit s pohledným pilotem. Stupňující se citová válka však ještě situaci zkomplikuje.

Hitler v Hollywoodu je biografický dokument o Micheline Presle, který se mění v napínavé pátrání po dlouho skryté pravdě o evropské kinematografii. Tento ironizující dokumentární thriller odhaluje netušené spiknutí Hollywoodu proti evropskému filmovému průmyslu. Ve filmu se objevuje mnoho režisérů a hvězd, čímž z něj dělají prvotřídní kousek pro milovníky filmu.

Mozartova sestra – příběh začíná v roce 1763 a sleduje namáhavý život Mozartovy rodiny na cestách kočárem z jednoho královského dvora na druhý, kde šlechta žasne nad zázračným talentem mladého Wolfganga. Ale skvělá zpěvačka, cembalistka, houslistka Nannerl, Wolfgangova o pět let starší sestra, byla jako první známa jako zázračné dítě rodiny. Nannerl popuzují omezení, která jí ukládá její pohlaví a užírá se svými vyhlídkami.

Mr. Nice - Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu.

Orel deváté legie – dobrodružné drama z dob římského impéria se stoupající hvězdou stříbrného plátna Channingem Tatumem v hlavní roli. V roce 140 n. l. se dva muži, římský voják Marcus (Tatum) a jeho otrok Esca (Jamie Bell), vydávají na nebezpečnou cestu na sever za hranice dosud známého světa. Dvacet let před osudnou výpravou se římská Devátá legie pod vedením Flavia Aquily vydala dobývat divoký Sever. Žádný z pěti tisíc vojáků slavné legie se z válečné výpravy nevrátil. Spolu s nimi se ztratil i zlatý Orel, jejich emblém a odznak síly. Orel Deváté legie je ale spatřen v divošské svatyni daleko na severu, Flaviův syn Marcus neváhá a vyráží na cestu s jasným cílem: postavit se divokým severským kmenům, obnovit čest zmizelého otce a získat nazpět posvátného Orla.

Osmdesát dopisů - Československo, 29. březen 1987. Jeden den v komunistickém Československu inspirovaný životem režiséra. Čtrnáctiletý Vašek vyráží se svou matkou po úřadech, aby získali povolení odejít za otcem, který emigroval do Velké Británie. Režisér Václav Kadrnka vypráví osobní příběh o odloučení a touze být s milovaným člověkem navzdory těžkým okolnostem, o vytrvalosti a nezlomnosti, s jakou mnoho lidí v bývalém režimu čelilo absurdnímu byrokratickému systému.

Snadný prachy - JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít?

Zdrojový kód - když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem. V zápětí se Colter objeví v podivném bunkru izolovaném od okolního světa. Kapitán Colter Stevens se stal součástí náročné mise, jejímž cílem je odhalení útočníka, který má na svědomí výbuch vlaku, v němž se Colter ještě před chvílí nalézal. Atentátník plánuje mnohem větší výbuch přímo v srdci Chicaga a jeho dopadením tak může Colter zachránit tisíce životů.