Recenze: Bohové musejí být šílení!

Žižkovský Palác Akropolis musí místní obyvatelé za včerejší večírek jistě  nenávidět. Hluk a řev, který se z klubu ozýval, nadzvedl už jen pouhé kolemjdoucí. Nestává se totiž tak často, že někdo leze na stříšku nad hlavním vstupem a venku odpaluje marihuanu. A proč ten povyk? To Hentai Corporation, kteří ten večer křtili čtyřpísňové EP. Že vám to jméno nic moc neříká? V tom případě se seznamte, protože jej v budoucnu budete slýchat, a to pěkně často. Jenže pozor! Pokud ve vás dřímá byť jen nepatrná část konzervativce, na koncert těchto pražských bláznů vůbec nechoďte. „Hentaiové“ se totiž neštítí ničeho. Stejně tak i jejich fanoušci. Páteční večer jest toho důkazem…

V podvečer se nad Akropolí začala stahovat mračna, ale návštěvníci venku statečně pobíhali v krátkých trikách. Dovnitř je později zahnaly první kytarové tóny předskokanů Rattle Bucket. Co je na brněnské crossoverové trojici nejlepší? „Kvalit“ obyčejných předkapel zdaleka nedosahuje. Rattle Bucket jsou totiž mnohem lepší než jen průměrní rozehřívači. Vzhledem k tomu, že se na scéně pohybují víc jak sedm let a hlavními aktéry jsou většinou oni, máte pocit, že máte tu čest s hudebníky, kteří už mají něco za sebou. Své nástroje dokonale znají, publikum umí pobavit, a když k tomu přičteme pecky z alba Last Generation, vychází z toho kapela s čistou jedničkou.

Tram ta da dá! Uvolněte místo pro krále. Nastoupení členové Hentai Corporation ustoupili procházejícímu zpěvákovi Radkovi, který jedinkrát zavřískl. Okamžitě tak přilákal všechny jeho ovečky pod pódium, všechny s nábožným pohledem v očích. V tom momentě se rozpoutalo peklo. Návštěvníci reagovali hned na první skladbu a vrhli se náruživě do poga, jež v průběhu večera rozšiřovali, nebo se rukama snažili chytat odvážlivce skákající ze scény. A o jaký repertoár vůbec jde? Samotná kapela svůj styl pojmenovala trash rock'n'roll, z celé tvorby také notně zavání inspirace Pražským výběrem a celkově big beatem 80. let.

Stačí si jen přečíst úvodní stránku na jejich bandzone profilu, abyste pochopili, že Hentai Corporation jsou zcela, bez přikrášlování, šílení. Co se odehrává na pódiu uvidíte málokdy pohromadě, možná leda v zoo. Zpěváka líbají ženy i muži, objímají ho, případně vystrčí do sálu holé pozadí, o dalším odhalování těl nemluvě… Radek má vynikající ječák, za nějž by se nemusel stydět ani Ian Gillan z Deep Purple v písni Child In Time. Skladby prokládá peprnými sprostými slovy, jejichž koncentrace by jen za tuto akci poslala ukázněného církevníka rovnou do hrobu.

Všichni hudebníci se pohybují, jako by jim pálilo do zadnice dvě stě dvacet voltů. Vybavte si někoho takového a dostanete reálnou představu, jak to v Akropoli vypadalo. Největší mistr v záchvatech padoucnice je opět lídr, o jehož (ne)střízlivém stavu bude po včerejšku pochybovat málokdo.

Hentai Corpotaion umí přeladit i na jemnější skladby, díky nimž se přenesete do zakouřeného swingového nebo bluesového baru. Nové EP Dr. Zaius přišel pokřtít Daniel Kurz, zpěvák zpřízněných Atari Terror a - světe div se - Michal Pavlíček, největší inspirace hlavních hvězd. Kvůli nemoci sice nedorazil Tomáš Vartecký, to však nezabránilo tomu, aby se pivem potřísněné placky nerozletěly do nadšeného davu. Kurz si s Radkem zapěl jejich společný song No More Love, Pavlíček si na závěr připomněl staré časy a zahostoval si ve své vlastní skladbě Zubatá - ta mimochodem patří k nejlepším českým coverům, které kdy uslyšíte.

Ukázka flatlandu, tj. freestyle jízda na kole, kterou poskytli 3 nejlepší jezdci ČR, jen zpestřila večer. Hentai Corporation předvádějí show se vším všudy, chvílemi je to sice drsný odvárek, ale beztak odcházíte pobavení a nasyceni skvělou muzikou.