Mafiánské drama o Gottim bude režírovat Levinson

Los Angeles - Americký filmař a držitel Oscara za režii filmu Rain Man Barry Levinson bude režírovat snímek Gotti: Tři generace. Hlavní roli v mafiánské sáze ztvární americký herec John Travolta. Jak napsal list The Hollywood Reporter, devětašedesátiletý Levinson nahradí Nicka Cassavetese, který musel kvůli problému s termíny post režiséra opustit.

„Barry Levinson je jeden z předních režisérů naší generace,“ vysvětlil výběr režiséra producent Marc Fiore. "Barry byl hybnou silou filmu v uplynulých 35 letech a režíroval několik nezapomenutelných snímků. Do Levinsonovy filmografie patří kromě oscarového Rain Mana neméně slavné snímky Dobré ráno, Vietname, Vrtěti psem nebo Spáči.

„Co mě opravdu zaujalo na tomto příběhu, bylo to, že je nahlížen z perspektivy Johna Gottiho Juniora. Vidíte ho zasvěceným pohledem, jakým jsem ho vyprávět ještě neslyšel,“ uvedl Levinson, proč na nabídku režie kývl.

Scénář Lea Rossiho, amerického herce a scénáristy, se točí také kolem složitého vztahu mafiánského bosse k jednomu z jeho synů, který kriminální prostředí opustil. John Gotti Junior se prý chce na natáčení filmu o třech generacích gangsterské rodiny podílet jako poradce.

Už dříve oznámené obsazení rolí zůstává beze změn. Travolta hraje Johna Gottiho seniora, šéfa nechvalně známé newyorské mafiánské rodiny. Roli manželky Johna Gottiho juniora obsadí americká herečka Lindsay Lohanová. Americký herec italského původu Joe Pesci si zahraje roli Angela Ruggiera, blízkého přítele Gottiho seniora.

John Travolta ve filmu Barvy moci
Zdroj: ČT24/ČT