Lady Gaga tomu nasadila trnovou korunu

Mexico City – Lady Gaga opět šokuje. Během současného turné v Mexiku musela populární zpěvačka obhajovat svůj nejnovější klip k písni názvem Judas, tedy česky Jidáš. Proti kontroverznímu videu se stále bouří především náboženské organizace. Lady Gaga se rozhodla ve videu stylizovat do role Máří Magdalény. V klipu se tak objevují trnové koruny, kříže, ale také motorkáři či pistole.

Katolická liga však označila způsob, jakým klip užívá náboženské symboly, za krajně nevhodný a prvoplánový. Lady Gaga se proto na tiskové konferenci ohradila, že biblickými odkazy chtěla pouze ilustrovat vnitřní boj člověka.

„Snažím se, abych se po umělecké stránce posouvala dopředu a byla stále modernější. Považovala jsem za důležité pokusit se propojit biblickou symboliku s tématy lidské společnosti, a vytvořit tak aktuální výpověď o odpuštění, víře a svobodě.“

Reportáž Terezy Radvákové (zdroj: ČT24)

„Video je pro mě metaforou pro neustálé návraty k bývalému příteli. Má to jasnou souvislost - stále se v životě vracíte k někomu, kdo pro vás představuje zlo. Během psaní textu jsem si uvědomila, že cesta k dobru vede jedině skrze odpuštění. Třeba se teď někdo z vás jako Jidáš cítí,“ vysvětluje zpěvačka.

Negativní emoce již vyvolal předchozí singl s názvem Born this way. Skladba, ve které se zpěvačka otevřeně staví na stranu homosexuálů, ale také velmi rychle dobyla hudební žebříčky.

Lady Gaga
Zdroj: ČT24/Oficiální stránky Lady Gaga