Letní Letná kočuje

Praha - Festival nového cirkusu a divadla Letní Letná se po sedmi letech existence rozroste. Atmosféru nového cirkusu, pohybového divadla, dětských představení, cirkusových workshopů a výtvarných dílen nebo městečka s cirkusovými šapitó budou moci zažít i zájemci na dalších čtyřech místech: v Olomouci, v Ostravě, V Brně a ve Frymburku.

Hlavní část festivalu Letní Letná nabídne letos na tradičním místě mezi Hanavským pavilonem a Kramářovou vilou od 21. srpna do 4. září čtrnáctidenní novocirkusový a divadelní maraton. Prvním potvrzeným hostem je švédský Cirkus Cirkör, který přiveze představení Wear it like a crown.

Denní program festivalu patří především dětem, které se mohou těšit na Teátr Víti Marčíka, Buchty a loutky, Vojtu Vrtka nebo bublináře Václava Strassera. Večery pak nabídnou to nejlepší z nabídky nového cirkusu, tuzemského i zahraničního. Součástí programu jsou i další související akce, například fotoateliér Le Petit Cheval, s nímž kočuje Vanda Hybnerová a Saša Rašilov, cirkusový kolotoč, výtvarné dílny anebo pětiminutový kabaret klíčovou dírkou Chambre Séparé.

Termíny a místa: Olomouc (Korunní pevnůstka) – 3. až 5. června; Ostrava (Slezskoostravský hrad) – 17. až 19. června; Frymburk (Lipno) – 2. až 6. července; Praha (Letná) – 21. srpna až 4. září;