Filmové premiéry

Asi nejočekávanější premiérou tohoto týdne jsou bezesporu Piráti z Karibiku. Už čtvrtý díl s podtitulem Na vlnách podivna se zatím setkal s rozporuplnými reakcemi na festivalu v Cannes, nyní ho mohou posoudit i čeští diváci. K ikonické roli kapitána Jacka Sparrowa v podání Johnnyho Deppa se přidává další herecká osobnost v podobě Pénelope Cruz. Kromě Pirátů míří do kin i nová letní komedie Westernstory nebo komedie o tom, jak může hudba měnit lidské životy s názvem Zvuk hluku.

Piráti z Karibiku - Johnny Depp se vrací ke své ikonické roli kapitána Jacka Sparrowa v akčním příběhu plném pravdy, zrady, mládí a odchodů. Když se Jack setká se ženou ze své minulosti (Pénelope Cruz), není si jistý, zda jde o lásku - nebo zda tato žena jen „hraje na city“ a využívá ho, aby našla legendární Pramen mládí. Když ho donutí, aby vstoupil na palubu Queen Anne’s Revenge, lodi obávaného piráta Černovouse (Ian McShane), Jack se ocitá v nečekaném dobrodružství, kde neví, koho se obávat více: Černovouse nebo ženy ze své minulosti. Film bude uveden v českých kinech ve 3D s dabingem, ve 2D s dabingem i s titulky.

Filmové premiéry (zdroj: ČT24)

Zvuk hluku - Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebníků, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí.

Westernstory - Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika Divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu, a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu. Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z Divokého západu na novou sezonu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava.