Vlasta Redl sa vrací na pódia

Praha – Zpěvák a skladatel Vlasta Redl se po pauze vrací na koncertní pódia. Poprvé po pěti letech znovu vystupuje s vlastní kapelou. Tentokrát ji tvoří většinou o generaci mladší špičky české a slovenské hudební scény. Suverénní kapela si svobodně pohrává s melodiemi Redlových písniček, on sám má smysl pro téměř chaplinovskou komiku v promluvách mezi písničkami. Kromě toho vydává Redl i novou knihu, jež ho podle jeho slov od koncertování dosud zdržovala.

Písničkář píše novou kapitolu své hudební kariéry. Koncertní pauza Redlovi skončila - na pódium se vrátil s kapelou, ve které hrají mladí a špičkoví hudebníci česko-slovenské scény. „Ačkoliv jsem muzikant, miluju jeho texty. Jsou v nich příběhy, jsou v nich obrázky, nejsou to poskládaná slovíčka do nějakých blábolů jen proto, aby se to rýmovalo, ale jde mi z toho mráz po zádech,“ přiznává jeden z hudebníků, Michal Žáček. „Po té dlouhé době je to úplně jiný způsob, jiná disciplína, hrát v kapele, než tam být sám,“ doplňuje Rédl.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Český zpěvák, textař, skladatel Vlasta Rédl se narodil 14. dubna 1959 v Novém Jičíně. Hraje na několik nástrojů – za všechny například na kytaru, klávesy, mandolínu nebo tamburínu. Ve své tvorbě dokázal osobitě skloubit rock, bigbít, folk a lidovou hudbu. Píše také scénickou hudbu a produkuje, podílel se na téměř 60 albech. Žije na svém statku Tramtárie v Kobeřicích u Brna na úpatí Ždánického lesa.

Vydáno pod