Sobotní hudební osvěžení - šťavnatý Okoř

Okoř - Koncert B.S.P., sestavy ve složení Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček bude jedním z vrcholů festivalu Okoř se šťávou, který se koná 4. června v podhradí hradu Okoř u Prahy. Na pódiu pod zříceninou, na jejíž renovaci pořadatelé věnují část výtěžku ze vstupenek, se dále představí skupiny Kryštof, Vladimír Mišík a Etc…, České srdce, UDG či Sto zvířat.

B.S.P. se společně na pódiu scházejí po pěti letech, na Okoři budou mít jedno ze svých pouhých čtyř vystoupení. „Dali jsme se dohromady na několik koncertů, protože jsme s B.S.P. vydali DVD se záznamem našeho posledního koncertu, který se uskutečnil před pěti lety v pražském Retro Music Hall. A jako bonus je u DVD i výběr hitů sestavený z našich dvou alb,“ vysvětlil Střihavka.

Na festivalový koncert se trojice B.S.P těší. „Vystoupení je pro mě balzám na stařecký záda, kdy si člověk zase může zaskotačit jako zamlada s kytarou v ruce. Na Okoř se těším, na tu atmosféru a na ty duchy, co tam létají z útrob hradu,“ přiznal Pavlíček.

Kromě B.S.P. vystoupí na Okoři skupiny Kryštof, Sto zvířat, Vltava, Vladimír Mišík a Etc…, UDG nebo České srdce, které pokřtí DVD se záznamem svého koncertu na festivalu. Druhá scéna pak bude ve večerních hodinách patřit méně známým formacím: zahrají Pa-li-tchi s jejich ohnivou show nebo skupina Hentai Corporation, Lukas Martinek & Private Earthquake, Bezpatyboty, K2 či Stay Subway.