Lidice táhnou

Praha - Film Lidice vidělo za první čtyři dny neuvěřitelných téměř 45 000 diváků a stal se tak nejnavštěvovanějším filmem tohoto víkendu. Skvělou návštěvnost měl už první den (čtvrtek 2.6.), kdy film vstoupil do kin. Vidělo jej téměř deset a půl tisíce diváků. O film je takový zájem, že některá kina už dopředu hlásila vyprodaná představení.

Producent Adam Dvořák k tomu dodává: „Jsme rádi, že se opět letos začalo chodit na český film a o to více, že náš film není komedie. Film se umístil jako první v žebříčku TOP 20 vydávaném unií distributorů a nechal za sebou velké hity letošního roku, včetně Pirátů z Karibiku 4. Z tak velkého zájmu máme samozřejmě všichni obrovskou radost. Návštěvnost značí i zájem lidí dozvědět se něco více o vlastní historii.“

„Protože se stále častěji množí dotazy, kde se dá sehnat unikátní soundtrack k filmu Lidice, který byl na omezenou dobu 14 dní uvolněn do prodeje v síti PNS, rozhodli jsme se vyjít vstříc všem a uvolnit jej znovu do prodeje, najdete jej opět u všech dobrých trafikantů,“ dodal ještě Adam Dvořák.

Znamená to tedy, že soundtrack Lidice, který obsahuje i aktuální hit Plamen v podání Anety Langerové a Michala Hrůzy, se vrátí přibližně od středy 8.6. do sítě PNS. Protože CD se v remitendě nevrátilo mnoho, měli by si příznivci s koupí pospíšit. O dolisování nosičů se v tuto chvíli neuvažuje, i když zájem fandů může později leccos změnit. CD obsahuje písně od Lucie Bílé, Xindla X, Jamese Harriese, Jana Budaře, Dana Bárty a dalších. Cena se nemění a bude k dostání za 69 Kč.

Ve čtvrtek 9. června, tedy den před výročím tragedie, se film odehraje přímo v místě událostí v Lidickém památníku. Promítání si organizuje Památník Lidice ve spolupráci s tvůrci filmu.

Zájem o film projevilo nejen České kulturní centrum v Izraeli nebo naše ambasáda ve Washingtonu, která chce film Lidice pro naše krajany, ale i další zahraniční distributoři.