Ledňáček a jiné letní pochoutky v Ungeltu

Praha - Inscenace hry Ledňáček s Františkem Němcem, Alenou Vránovou a Petrem Kostkou zahájila dnes činnost letní scény pražského Divadla Ungelt. Zájemci ji naleznou na Novém Světě pod Loretou, kam mohou přijít až do 3. září. Ungelt v tomto prostoru uvede celkem 61 představení, v malebném prostředí Hradčan bude hrát už posedmé. Představí tu čtyři činoherní tituly a tradiční pěvecký recitál Marty Kubišové s hosty, jimiž budou Věra Špinarová, Aneta Langerová, Eva Pilarová, Hana Zagorová, Petra Janů, Naďa Urbánková, Anna K. a Václav Neckář.

Podle uměleckého šéfa a majitele této soukromé scény půjde nejprve o proslulý hit Michaela Minettiho Šest tanečních hodin v šesti týdnech, ve kterém vedle Chantal Poullainové nově účinkuje vítěz StarDance 2010 Pavel Kříž. Režisérem byl Zdeněk Dušek. Další tři úspěšné hry, které se na této scéně představí, vznikly pod režijní taktovkou Ladislava Smočka.

Hra Na útěku je nezdolnou energií a nadějí nabitá komedie o náhodném setkání dvou obyčejných žen vydávajících se na cestu za svobodou, dobrodružstvím a životem prožitým naplno. Excelují v ní Jana Štěpánková a Zlata Adamovská. Stylovou anglickou komedií o vdově, sirovi a jeho komorníkovi je Ledňáček autora Williama Douglase Homea. Po padesáti letech se v tomto příběhu setkává slavný spisovatel v podání Františka Němce se svou dávnou láskou, kterou ztvárňuje Alena Vránová. Herečka zazáří i coby Helen a Václav Postránecký jako její manžel Murray si ve hře Fígl autora Henryho Meyersona projdou zkouškou vzájemné důvěry a lásky, aby mohli pokračovat ve vztahu, který dostal citelnou trhlinu. Už v tak těžké životní situaci se navíc objevuje sestra Helen v podání Marty Vančurové.

Letní scéna Divadla Ungelt byla otevřena v roce 2005. Hlediště s kapacitou 227 míst si zachovává komorní atmosféru typickou pro Divadlo Ungelt. „Smyslem tohoto prostoru je nabídnout divákům výjimečná divadelní představení a nezapomenutelné hudební zážitky přímo pod širým nebem,“ dodal ředitel divadla Ungelt Milan Hein.

Vydáno pod