V Semaforu jdou hodiny pozpátku

Praha – Jiří Suchý oslaví začátkem října osmdesátiny, v penzi ale rozhodně nezahálí. Principál pražského divadla Semafor připravuje muzikál s názvem Hodiny jdou pozpátku, jehož premiérou vstoupí tato scéna na podzim do 54. sezony. Čtyři předpremiérová představení se však uskuteční už teď koncem června. V autorském představení se Suchý vrací k tomu, co má rád – ke swingu, kterým Semafor kdysi začínal.

Většina z dvaceti písní se věrně drží swingu, muzikál ale zabrousí i do opery a do country. Suchý napsal kromě libreta a textů písní i hudbu, která zazní v podání sedmičlenného orchestru. Je také režisérem inscenace, v pořadí deváté v repertoáru Semaforu. „Startujeme v roce 1938, proto je muzikál postaven na swingové muzice, a vracíme se až na počátek světa,“ prozradil Suchý.

Dodal, že děj se odehrává v baru Honolulu, kde se lidé snaží přijít na jiné myšlenky a zapomenout na tíhu doby. V baru se pravidelně scházejí i oba hlavní hrdinové – dekadentní básník Jan Vladivoj Vinohradský (Jiří Suchý) a zoologická zahradnice Žaneta Borská, rozená Špičatá, kterou hraje Jitka Molavcová. 

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)

„Představení je plné nejen fantazie, imaginace a neuvěřitelných barevných obrazů, ale především plné humoru,“ zve diváky do Semaforu Molavcová. Předpremiérová představení muzikálu Hodiny jdou pozpátku se uskuteční 22., 23. 24. a 25. června.