Offspring zahájí světové turné v Praze

Praha - Americká kapela Offspring vystoupí 16. srpna v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. Právě zde zahájí své světové turné. Organizátoři původně chtěli, aby Offspring vystoupili na 11. ročníku mezinárodní přehlídky Sázavafest, která se uskuteční 4. až 7. srpna v Benešově. „Nebyli v tomto termínu k dispozici, proto jsme se rozhodli uspořádat jim vlastní koncert v Praze,“ vysvětlil ředitel InPromotion Pavel Kloupar.

Vstupenky na koncert se začaly prodávat dnes. Lidé, kteří si lístky za jednotnou cenu 790 korun koupí nejdříve, budou mít možnost stát přímo pod pódiem. „S ohledem na to, že čekáme velký 'kotel', bude z bezpečnostních důvodů prostor rozdělen na dvě zóny - stání u pódia pro 2000 lidí a obyčejné stání pro další 4000,“ uvedl Borek Jiřík z agentury PunxNotDead.

Podle mluvčí organizátorů Kateřiny Dědkové kapela již dva roky pracuje na novém albu. „Letos v dubnu skupina na svých stránkách i facebooku zveřejnila, že už má pohromadě 'dvanáct, možná třináct skladeb',“ doplnila. Nevylučuje, že muzikanti českým fanouškům novinky představí.

Kapela Offspring vznikla v roce 1984, celosvětový úspěch však zaznamenala až o deset let později svým třetím albem Smash. Dohromady podle Dědkové příznivci skupiny koupili 50 milionů jejích desek. V ČR již Offspring hráli několikrát, naposledy vystoupili před třemi lety na festivalu Rock for People v Hradci Králové.