ČT nespustí z Varů oko kamery

Karlovy Vary – Česká televize ani letos nevynechá filmový festival v Karlových Varech (1.-9. 7.). Kromě toho, že v hlavní soutěži má své želízko v ohni – koprodukční snímek Martina Šulíka Cigán, jako hlavní mediální partner bude o festivalovém dění pravidelně informovat a také se do něj zapojí. Mimo jiné na prvním programu zprostředkuje přímý přenos ze závěrečného večera, v sobotu 9. 7. od 20:00, který bude ale jen českotelevizní tečkou za dalšími akcemi 46. ročníku.

Inventářem festivalu už je moderátor Marek Eben, který i letos bude (od 1. do 8. 7. na ČT1, vždy po 21:00) ve Festivalových vteřinách rekapitulovat, co se přes den ve Varech šustlo. Zpravodajsky pak budou dění pokrývat stanice a web ČT24, a to počínaje Studiem 6 a konče pořadem Události, komentáře. Na neděli 3. 7. jsou navíc zařazeny Otázky Václava Moravce z Karlových Varů.

Přímo na festivalu zve ČT na pravidelný filmový Čaj o třetí (od 4. do 8. 7. u Velkého sálu v hotelu Thermal), na němž se diváci mohou setkat s tvůrci koprodukčních snímků ČT. Jeden z nich, už zmíněný Cigán, byl vybrán také do hlavní soutěže, krom něho se ve festivalovém programu objeví ale i další hrané i dokumentární filmy: Divadlo Svoboda, Dům, Hlava-ruce-srdce, Největší z Čechů, Nesvatbov, Nickyho rodina, Občanský průkaz, Odcházení, Osudové peníze, Piko, Pouta, Přežít svůj život, Ženy SHR.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Dobrou noc festivalovým hostům popřeje Večerníček (od 3. do 8. července vždy o půlnoci v sále B hotelu Thermal). Pro festivalové návštěvníky má připraveny pohádky spisovatele Václava Čtvrtka u příležitosti výročí jeho stého narození, jež připadlo na letošní rok. Česká televize navíc už poosmé ve Varech udělí i jednu z cen – Nezávislá kamera je určena nejlepšímu filmu v soutěžní sekci Fórum nezávislých.

Jedním z letošních oficiálních neziskových partnerů MFF Karlovy Vary se stal společný sbírkový projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti Pomozte dětem. Žluté Kuře se záchranným kruhem, symbol sbírky, bude možné podpořit 5. 7., kdy na Mlýnské kolonádě od 10 do 18 hodin proběhnou závody rádiem řízených modelů aut. Příspěvkem do sbírky je startovné. Kdo zatouží po méně adrenalinové zábavě, může se o dva dny později, 7. 7., vypravit do Poštovního dvora na Tanec s Českou televizí. Zahrají k němu kapely mako!mako a Eddie Stoilow, vstup je volný a vítaný.

V centru dění v hotelu Thermal bude fungovat po celou dobu festivalu Meeting point ČT s možností zhlédnout vybrané koprodukční filmy či získat informace o České televizi. Více o programu České televize na 46. ročníku MFF KV najdou zájemci od 30. 6. také na webovém speciálu.