Spider-Man se učí čínsky

Hongkong - Tvůrce komiksového hrdiny Spider-Mana chystá nový film o superhrdinech zasazený do čínského prostředí. Stan Lee podepsal smlouvu s hongkongskou investiční společností, díky níž by měl vzniknout snímek zacílený na „čínského a zahraničního diváka“. Zatím není jasné, zda film bude novým příběhem již existujících superhrdinů, jako jsou Spider-Man nebo X-Meni, kteří by mohli třeba bojovat s nepřáteli na Velké čínské zdi či se pohupovat mezi šanghajskými mrakodrapy, nebo zda Lee vytvoří pro asijské publikum zcela novou hrdinskou postavu. Sděleno nebylo ani to, jestli půjde o kreslený či hraný film.

Nová společnost Magic Storm Entertainment, která smlouvou vznikla, upřesní detaily o svém prvním filmovém projektu během léta. „Dychtivě jsem čekal na tuto příležitost, abych mohl zkombinovat příběh amerického superhrdiny s klasickou čínskou a vůbec asijskou kinematografií,“ uvedl Lee ve svém prohlášení.

Stan Lee je autorem či spoluautorem komiksových hrdinů jako Spider-Man, Hulk, X-Meni, Fantastická čtyřka či Iron Man, jejichž příběhy se již dočkaly úspěšných filmových adaptací. Leeovy kreslené příběhy byly přeloženy do 25 jazyků a v 75 zemích světa bylo prodáno více než dva miliony jeho komiksů. V Číně ale doposud až takovou popularitu neměly.

Nedávné filmové adaptace Leeových hrdinských příběhů zaznamenaly ovšem, stejně jako další hollywoodské trháky, u čínských diváků značný úspěch. Tři díly Spider-Mana s Tobeym Maguirem v hlavní roli vydělaly v Číně 30 milionů dolarů (přes půl miliardy korun) a dva díly Iron Mana zde utržily 23,2 milionu dolarů.

Robert Downey jr. ve filmu Iron Man
Zdroj: ČT24/Bontonfilm