UFO opět útočí, tentokrát na kovboje

Praha – Herecké hvězdy Harrison Ford a Daniel Craig si společně zahrají v novém filmu Kovbojové a vetřelci. Sci-fi western je dílem režiséra slavné komiksové adaptace Iron Man Jona Favreaua. Podle jeho slov je spojení kovboje z Divokého západu na konci 19. století a mimozemské lodě útočící na Zemi velkou výzvou. Producentskou oporou mu byl Steven Spielberg.

Daniel Craig je cizincem v ospalém městečku v Arizoně, který ztratil paměť. Jediným pojítkem s minulostí je záhadný náramek, který má na ruce. Kovbojův příchod do města se však nelíbí místnímu nesmlouvavému plukovníkovi Harrisonu Fordovi. Situaci ale změní až společný nepřítel. Na nebi se totiž začnou objevovat podivná světla a z osady ztrácet obyvatelé…

„Premiéra a setkání s fanoušky je právě jeden z momentů, který si opravdu užíváme,“ řekl na premiéře filmu, kde byli přítomni i oba slavní herci, režisér Jon Favreau. Harrison Ford s Danielem Craigem poděkovali fanouškům za podporu. „Je zajímavé, že jsme film natáčeli vlastně jenom tři týdny,“ doplnil Craig.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Do českých kin přijde snímek Kovbojové a vetřelci 25. srpna. Oba herce ale uvidíme v příštím roce ve dvou velkých premiérách. Harrison Ford se představí v páté sérii Indiana Jonese a Daniel Craig jako nejnovější James Bond.