ČT se vrací do osmdesátek. Začíná Vyprávěj III

Retro seriál Vyprávěj se od 9. září vrací na obrazovky České televize. Po prázdninové pauze mohou diváci každý pátek na ČT1 sledovat další příběhy rodiny Dvořákovy, jejíž členové se v osmdesátých letech minulého století ocitají na důležitých životních křižovatkách. Právě na jejich vzájemné vztahy se tvůrci nových dílů soustředili především.

„Nové pokračování seriálu je daleko osobnější a intimnější. Naši hrdinové zrají a přichází období nejen manželských krizí, ale i jiných životních peripetií,“ potvrdil režisér Biser Arichtev.

Hrdinové Vyprávěj nejsou ušetřeni ničeho, co doba nabídla: céčka, móda plísňových džínů a ramenních vycpávek, spartakiáda, chmelové brigády a lampionové průvody, zakázané ovoce západní hudby, vojenské cvičení a řada dalších událostí tvoří dobové pozadí pro příběhy životních proher i výher. „Příběhy, které vyprávíme, jsou vždy ovlivněné subjektivními vzpomínkami těch, kteří je píšou, a každý si tu dobu pamatuje jinak,“ poznamenává autor konceptu a producent Filip Bobiňski.

Podstatné podle něho je, že jde o téma, které diváky zajímá. To potvrzují i dosavadní ocenění. „Loňský rok nám přinesl úspěch u diváků i ocenění v TýTý – cenu za seriál roku, absolutní vítězství ve 20. ročníku této prestižní televizní ankety a Veronika Freimanová zvítězila v kategorii herečka. Producenti seriálu obdrželi za Vyprávěj také Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu,“ připomněl šéfdramaturg ČT1 Aleš Ulm.

Diváci se budou každý pátek opět setkávat s Ninou Divíškovou, Veronikou Freimanovou, Svatoplukem Skopalem, Romanem Vojtkem, Evou Kerestešovou nebo Mahulenou Bočanovou. Těšit se mohou i na nové postavy, tedy i nové herce: například rodiče Jardy France Zlatu Adamovskou a Zdeňka Žáka a ředitele školy Pavla Zedníčka. Vrací se i staronoví známí – Martin Zounar a Jan Budař.

Vyprávěj III
Zdroj: ČT24/ČT

Informace o tvůrcích, postavách a jednotlivých dílech, včetně videoarchivu a dobových videí, najdou zájemci na webových stránkách seriálu Vyprávěj.