Tourfilm je letos ve znamení létání

Karlovy Vary - V Karlových Varech dnes začal 44. ročník mezinárodního festivalu filmů s turistickou tématikou Tourfilm, který letos nabídne rekordních 500 filmových snímků a 352 příspěvků na multimédiích ze 135 států světa. Součástí festivalu je Tourregion Film představující turistické regiony, města i jednotlivé atraktivity Česka. Tvůrci do něj letos přihlásili téměř 150 filmů a 66 multimédií. Hlavní hostem festivalu je švýcarský vzduchoplavec a dobrodruh Bertrand Piccard.

Piccard, který vytvořil světový rekord v nejdelším letu balónem v historii, vystoupí se svým vyprávěním dnes v 18:45 ve Slavnostním sále Grandhotelu Pupp. Kromě toho jsou pro veřejnost připraveny od dopoledne projekce v sálech hotelu Thermal, které tu pokračují v pátek. Pro lepší orientaci a výběr rozčlenili organizátoři filmy do projekčních místností podle kontinentů, uvedl ředitel festivalu Josef Schütz. „Připravena je rovněž kolekce nejlepších filmů z Tourfilmu,“ uvedl Schütz.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Letošní cestovatelský festival je poprvé laděn tematicky. Letos tak nabídne návštěvníkům atmosféru nejvyšších velehor světa - Himalájí. Do himalájského prostředí bude přeměněna třeba vstupní hala hotelu Thermal. Autorem výzdoby a celého pojetí je, stejně jako vloni, výtvarník a filmový tvůrce Michal Caban. Interiér bude zařízen nábytkem a dekoračními předměty z Himalájí, lidé budou moci posedět v tibetské čajovně, prohlédnout si buddhistický chrám a uvidí i vystoupení himalájských tanečnic.

Vydáno pod