Duše K z Divadla Kampa - o dětech, porodech i výchově

Portál ČT24 přinesl další přenos z Divadla Kampa, a sice zábavný, populárně naučný večer DUŠE K. Herec, moderátor a zvídavý člověk Jaroslav Dušek si tentokrát pozval svého spoluhráče z formace Malá Vizita, psychologa a hudebníka vystupujícího pod pseudonymem Pjér la Šé´z. Večer doplnili hosté: Ivana Königsmarková, porodní asistentka, Petra Sovová, zakladatelka Hnutí za aktivní mateřství, Kateřina Šorejsová, tanečnice, Ladislav Miko, biolog, bývalý ministr životního prostředí České republiky ve vládě Jana Fischera. Záznam besedy je k dispozici v tomto článku.

Pjér la Šé'zje psycholog, terapeut se sympatiemi k C.G.Jungovi. Jako divadelník se nejvíce uplatňuje ve spolupráci s Jaroslavem Duškem v představeních Malé Vizity, dále Čtyři dohody, Pátá dohoda, Škola Malého stromu atd., jako spisovatel se uvedl publikacemi Indián - zpráva o archetypu, Den svatého Ignora, Cesta a v současné době připravuje k vydání hlubinnou studii Psychologie souhlasu.

Jaroslav Dušek do svého pořadu Duše K zve lidi z oblasti vědy, výzkumu,objevů a vynálezů i umění. Jeho cílem je, aby večerem poučil nejen sebe, ale i diváky a zároveň je zavedl do prostředí, kam by se sami nevypravili. Zábavný, populárně naučný večer zve do míst, kde přebývá Homo sapiens se smyslem pro humor.

Divadlo Kampa - Duše K (zdroj: ČT24)