Colours of Ostrava v newyorském stylu

Praha / Ostrava – Festival Colours of Ostrava připravuje pro své návštěvníky opět unikátní scénu věnovanou hudbě New Yorku, která bude mít podobu autentického místního klubu s dekoracemi, stylovou obsluhou i jídlem a nápoji. Na New York City stage se představí téměř dvacet prvotřídních kapel, z nichž hlavními lákadly budou trumpetista Jon Hasell, legenda černé pop-music Roy Ayers, a Kyp Malone, nejvousatější člen ze slavných TV On The Radio, se sólovým projektem Rain Machine.

Festival, který se koná od 14. do 17. července v zeleném srdci severomoravské metropole, představí znovu newyorskou scénu. „Hudba tohoto velkoměsta je tak bohatá, že nám bylo líto jej hned po prvním roce opouštět,“ vysvětluje Zlata Holušová, ředitelka festivalu, důvod, proč se opět vrací k tamější hudební scéně. Návštěvníci se tak mohou těšit na hudebního velikána a nezpochybnitelného nástupce Milese Davise Jona Hasella, sedmdesátiletou legendu černé popmusic, pionýra jazz funku, r&b, soulu a acid jazzu Roye Averse nebo člena slavné kapely TV on the Radio Kypa Malona, jenž představí svůj sólový projekt Rain Machine.

Vedle nich se představí například triphopová zpěvačka Anomie Bell, na Grammy nominovaný kreolský zpěvák a akordeonista Cedric Watson, soulový hip hop s nádechem psychedelie Electric Wire Hustle, zpívajícího baskytarista od Lou Reeda Fernando Saunders, rappeři Ninjasonic a mnoho dalších. New York City stage bude umístěna opět v pavilonu A na výstavišti Černá louka. „Oproti loňsku lépe vyřešíme vstup, toalety a navýšíme počet míst k sezení na tribuně,“ doplňuje Zlata Holušová.

Ninjasonic
Zdroj: ČT24/Colours of Ostrava