Hudební zážitek přiváží The Glue

Praha - Jedna z nejlepších švýcarských vokálních skupin The Glue dnes večer vystoupí v pražském klubu Jazz Republic v ul. 28. října. Tato pětice mužů za 13 let své činnosti natočila 4 alba a 1 DVD a představila se posluchačům na svých více než 600 koncertech po celé Evropě a letos premiérově i v U.S.A. a Kanadě. The Glue také v rámci podpory švýcarského týmu zazpívali na Mistrovství světa ve fotbale 2006 v Německu.

The Glue jsou ve Švýcarsku častými hosty rádiových a televizních pořadů. Jejich koncerty jsou zároveň skvělou zábavou. The Glue přijali pozvání od domácí vokální skupiny G*apeels a představí se tak společně už potřetí.

„Pokud se repertoáru týká, máme hodně široký záběr od reggae po vážnou hudbu. Vystupujeme zásadně a cappella, při koncertech používáme jen basový slade, bez syntetických sborů a podobně,“ prozradili něco z hudební kuchyně členové skupiny.

Rozhovor se členy skupiny The Glue (zdroj: ČT24)

Repertoár skupiny činí z 90% vlastní tvorba, zbytek jsou různé cover verze písní, které ji nějakým způsobem zaujaly. Večerní koncert obohatí improvizace s českou formací G*apeels. „S touto skupinou se přátelíme asi šest let a velmi rádi něco společně večer předvedeme,“ těší se na koncert skupina The Glue.

The Glue (zdroj: ČT24)

G*apeels je dívčí vokální kvarteto ve složení: Gábina Hráčková, Petra Macháčková, Eliška Malá, Sabina Feldmanová, zpívající a´cappella (bez dalšího hudebního doprovodu), vítězky finále TV soutěže Rozjezdy pro hvězdy. G*apeels svým repertoárem hodně vychází ze spirituálů, nicméně tu a tam mají i jiné - více populárně zaměřené – písně.