K parodii na Stmívání se připlete zřejmě i Potter

Washington – Pravděpodobně i postavy z příběhů o Harrym Potterovi se objeví v muzikálové parodii na populární upírskou ságu Stmívání na Off-Broadwayi. Jmenovat se bude Twilight: The Musical a pro tuto chvíli se ví o jediném představení naplánovaném na 16. ledna. Výtěžek parodie s podtitulem „smrt nikdy nezněla tak dobře“ bude věnován na charitativní účely.

„Prostřednictvím příběhu mladé Belly Swanové, která nepravděpodobným vztahem s upírem Edwardem Cullenem dává všechno všanc, (muzikál) prozkoumává naši kulturu obsese,“ uvádí se na internetových stránkách muzikálu.

Titulní roli Swanové si zahraje americká herečka a zpěvačka Meghann Fahyová (1990). Mezi jmény postav se ale objevují prý i hrdinové z potterovských příběhů, konkrétně sám kouzelník Potter a jeho spolužačka z kouzelnické školy Hermiona Grangerová. To by mohlo vést „k impozantní válce upírů proti kouzelníkům, o které všichni víme, že přichází,“ spekuluje list Entertainment Weekly.

Příběhy mladé dívky, která se zamiluje do svého spolužáka upíra, v knihách vylíčila americká spisovatelka Stephanie Meyerová. Na motivy jejích románů zatím vznikly tři filmy a první část závěrečného čtvrtého dílu série. Druhá část s názvem Twilight sága: Rozbřesk - 2. část bude mít v českých kinech premiéru letos na podzim.