Boca Loca Lab zažehnou Požár

Další přenos z Divadla Kampa přiblížil 7. května od 20:30 tvorbu Jiřího Adámka, výjimečného divadelníka, autora dnes už legendárních hudebně-divadelních titulů Evropané, Tiká tiká politika, Z knihy džunglí či Changemakers. Adámek se skupinou Boca Loca Lab ve své nové inscenaci vypráví příběh Evropy před vypuknutím první světové války a po něm. Záznam představení naleznete v tomto článku.

Příběh měnící se evropské společnosti na přelomu 19. a 20. století. Pět aristokratů v dobových kostýmech na pikniku vášnivě hovoří o umění, přírodě, velkých problémech zrychlujícího se světa. Pomocí pohybového divadla i sborového zpěvu obdivují první automobily, žasnou nad pásovou výrobou a těší se na příchod nových lidí z východu. Společně si užívají volný čas, postupně odpadají předsudky, odhazují svršky, jejich vztahy se začínají měnit. Najednou leží na trávníku pět přátel v plavkách a slunečních brýlích, kteří přemýšlí o své budoucnosti. Po smrti Franze Josefa ohlášené telegrafem nastává „velká vleklá válka“ a z představitelů evropské elity se rázem stávají paranoidní zbabělci, falešní revolucionáři nebo bezohlední kšeftaři.

Divadlo Kampa - Požár / Boca Loca Lab (zdroj: ČT24)

Požár - scénář a režie: Jiří Adámek, dramaturgie: Martina Musilová, scéna a kostýmy: Ivana Kanhäuserová, hudba: Jakub Kudláč. Hrají: Marie Štípková, Pavol Smolárik, Vendula Štíchová, Daniel Šváb a Petr Vančura.

Vydáno pod