Michal Prokop podruhé naposledy

Praha – Hudebník Michal Prokop, kterého diváci České televize znají také jako dlouholetého moderátora talk show Krásný ztráty, začíná natáčet nové studiové album. Šest let od poslední desky Poprvé naposledy. V nahrávacím studiu ho doprovodí kapela Framus Five.

„Po pěti letech od vydání posledního alba jsem měl najednou chuť zkusit ještě jednou něco nového,“ vysvětlil Prokop. Fanoušci prý mohou očekávat desku, která bude opět velmi pestrá. „Chvíli rockově bluesová, chvíli trochu najazzlá, chvíli písničková, chvilku i country, postavená na skvělých textech. Kořeny v letech šedesátých, zvuk poučený jednadvacátým stoletím,“ prozradil hudebník.

Od něj bude na desce osm písní, autory dalších je Petr Skoumal, Jan Hrubý a Luboš Andršt. Poslední tři jmenovaní přispěli také texty, kromě toho Prokop napsal některé písně na dosud nevydané texty Pavla Šruta.

Jaké skladby nakonec na desce budou, ale zatím není jasné. „Definitivní výběr učiním, až budou nahrávky hotové, třeba něco i zbude,“ připustil Prokop. Název prý také nejspíše vznikne až po dokončení. „Záleží na tom, jak bude působit, a pak se o jméně rozhodnu. O žádné předem vymyšlené koncepci od dob Města ER už neuvažuji, lety prověřený tvůrčí tým už sám vytváří jasný obrázek, o čem to bude,“ doplnil.

Novou desku má v plánu vydat do léta a ani v době internetu a stahování takový počin nepovažuje za zbytečný. „Cítím stále potřebu vyjádřit se jakýmsi uceleným tvarem, ne jen jednou písničkou, a proto točím album. A jsem přesvědčen, že naše publikum je schopno právě toto ocenit, tohle očekává a chce si desku koupit a užívat si ji i jinak než jen s peckami v uších v davu v metru, s gigabajty staženými z obláčků anonymní muziky, jak je to dnes v módě,“ předpokládá.