Rolando Villazón přiváží své poklady

Praha - Slavný mexický tenorista Rolando Villazón představí svůj nový projekt pod titulem Villazónovy poklady dnes v pražském Obecním domě. Po pěti letech vystoupí v Praze se speciálními aranžemi nejlepších italských belcantových árií Giuseppa Verdiho, Gaetana Donizettiho, Gioacchina Rossiniho a Vincenza Belliniho. Doprovodí jej komorní Nuevo Mundo Chamber Orchestra.

Villazón si získal pevné postavení na světové scéně díky svým podmanivým výkonům. Kritici jej považují za jednu z nejobdivovanějších operních hvězd současnosti. V Praze naposledy zazpíval v únoru 2007, poprvé v roce 2005.

Jako vítěz vyhledávané soutěže Operalia Plácida Dominga v roce 1999 vstoupil velmi úspěšně na mezinárodní operní scénu. Jeho evropským debutem byla role rytíře Des Grieux v Massenetově Manon, kterou zpíval ještě téhož roku v Janově.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Brzy poté následovaly debuty ve dvou operních domech, které se staly jeho domovskými scénami: Pařížská národní opera a Berlínská státní opera. V newyorské Metropolitní opeře debutoval v roli Alfreda, poté se na tuto scénu vrátil i jako Verdiho hrabě a Rodolfo. Účinkoval ale i v milánské La Scale i londýnské Královské opeře Covent Garden.

Vydáno pod