Do slávy daleko - Richards a Jagger jako prvňáčci

Londýn - Základní škola v Darftordu v anglickém hrabství Kent zveřejnila 61 let starou skupinovou fotografii, na níž kousek od sebe stojí dva sedmiletí chlapci, ze kterých se později staly rockové hvězdy. Škola publikovala také přijímací zápis, kde jsou pod sebou jejich jména - Keith Richards a Michael Philip Jagger.

Po základní škole se jejich cesty rozešly, protože chodili každý na jinou školu. Pak na sebe ale náhodou narazili v roce 1961 na nádraží v Dartfordu a dali se dohromady ve skupině, která v červenci 1962 odehrála první koncert a jmenovala se Rolling Stones.

Základní škola Wentworth v Dartfordu zveřejnila skupinovou fotografii ze zápisu právě u příležitosti 50. narozenin slavné skupiny, která prodala na 200 milionů desek a Jagger s Richardsem pro ní napsali hity jako Jumping Jack Flash, (I Can't Get No) Satisfaction nebo You Can't Always Get What You Want.

Přijímací zápis Keitha Richardse a Michaela Jaggera do základní školy
Zdroj: ČT24/Daily Mirror

V lednu 1951 je ale ještě školní fotograf zachytil kousek od sebe uprostřed rozesmátých dětí, které přišly k zápisu do školy Wentworth. Dnešní zástupce ředitele Paul Langridge řekl, že škola je jedním z poutních míst pro ctitele Rolling Stones. „Pro školu je skvělé, že tu máme dvě mezinárodní superhvězdy, které seděly na stejných místech jako dnešní děti,“ domnívá se.

Vydáno pod