Jaff Beck zve na party

Praha – Fanoušci, kteří se již nemohou dočkat koncertu Jeffa Becka 23. června v pražské Tesla Areně, mají nyní šanci se předem naladit na hráčské umění tohoto legendárního kytaristy. Po loňském výtečném albu Emotion & Commotion, které si před časem odneslo i jednu z výročních cen Grammy, vychází jeho další jedinečná novinka. Pod názvem Rock 'n' Roll Party (Honoring Les Paul) se ukrývá živý záznam ze speciálního koncertu na počest další legendy, jíž není nikdo menší než Les Paul.

Tento koncert proběhl loni v létě v Iridium Jazz Clubu v New Yorku v rámci oslav nedožitých 95. narozenin Les Paula. Les Paul byl nejenom kytarista, ale hlavně vynálezce a průkopníkem vývoje elektrické kytary, která vytvořila zvuk rock and rollu. Nové CD obsahuje celkem 20 nahrávek, včetně vystoupení speciálních hostů jako The Imelda May Band, Brian Setzer, Gary „U. S.“ Bonds a Trombone Shorty.

Britský hudebník Jeff Beck

který je považován za jednoho z nejdůležitějších a nejvlivnějších sólových kytaristů historie, vystoupí vůbec poprvé u nás 23. června v pražské Tesla Areně. Jeho žánrový rozsah sahá od blues rocku, hard rocku, heavy metalu, jazz fusion až po rock míchaný s elektronikou. Je držitelem pěti cen Grammy, na další - včetně těch letošních - byl nominován. Do rock´n´rollové síně slávy byl Beck uveden dokonce dvakrát: jako člen legendárních Yardbirds (1992) a jako sólový hudebník (2009). Kritici i fanoušci oceňují jeho virtuozitou a mistrovské ovládání efektů, na druhé straně svobodu a spontaneitu, se kterou se pohybuje mezi žánry.