Kovářský synek zachraňuje Podlesí od ježibab a draků

Praha – Režisér Pavel Göbl se se svým týmem vrhl do natáčení nové české pohádky Kovář z Podlesí. Díky množství triků, které se ve snímku objeví, jde o jednu z nejnáročnějších realizací v českém filmu za poslední léta. Kovář Toník tedy děti poprvé pobaví v kinech až za rok v únoru.

Filmoví tvůrci se novým příběhem snaží navázat na tradici klasických českých pohádek. Proto se ústřední děj odehrává v malé vesničce Podlesí, kde se svým synovcem Toníkem hospodaří svérázný kovář, kterého ztvární herec Bolek Polívka. Kovář ale za práci pořádně nevezme, protože je jednak líný jak spící medvěd a jednak zčásti válečný invalida. Mladý hoch si však umí poradit sám a vymýšlí kdejaká udělátka, která mají oběma ulehčit život. 

Na celý kraj je uvalená kletba zlých bab, které kdysi bývaly hodnými vílami. Kovářský chlapec se musí s čarodějnicemi vypořádat, musí také zabít draka, co Podlesí sužuje, a u toho ještě navíc zachránit své milované děvče. 

Reportáž Ivy Němcové a Pavly Sedliské (zdroj: ČT24)

Kameraman Richard Špůr se nechal slyšet, že je pro něj tento snímek velkou radostí. Pracuje totiž s kamerou, která snímala populární velkofilm Piráti z Karibiku. Štáb nyní skončil svou práci v interiérech a přesunul se ven do lesa, respektive do okolí Rožnova pod Radhoštěm. 

Rekvizity obstaral výtvarník František Skála, hravé kostýmy zase Ivana Brádková. Kovář z Podlesí kombinuje animaci loutek s živým hraním. V tuto dobu se dotváří modely a probíhá dokreslování, film bude navíc obsahovat 3D triky nebo loutky inspirované stylem Jiřího Trnky.

Bolek Polívka / Kovář z Podlesí
Zdroj: ČT24

Diváci se mohou těšit také na známé české herce - mimo již zmíněného Polívky se představí Josef Somr, Jiří Pecha nebo Ivana Chýlková. V hlavních rolích ústředního zamilovaného páru se představí Gregor Bauer a Valerie Šámalová.