Woody Allen chystá další trhák

Los Angeles – Filmový velikán Woody Allen už kuje plány na nový snímek. Přestože ještě ani netuší jeho název, má jasné představy o tom, koho z hollywoodských hvězd angažuje. Mezi řádky lze vyčíst, že půjde o Cate Blanchettovou, Aleka Baldwina a Louise C.K.

V prozatím bezejmenném počinu se objeví ještě Sally Hawkinsová, Michael Emerson či Peter Sarsgaard.   

Letos v červenci čeká na premiéru Allenův čerstvý povídkový výtvor pojmenovaný romanticky S láskou do Říma. V něm účinkuje Penélope Cruzová, Judy Davisová nebo opět zmíněný Baldwin. Mezi herci se na plátně objeví i sám režisér. 

Plány na natáčení v roce 2013 vykreslily prozatím alespoň nějaké obrysy. Už nyní je totiž jasné, že natáčení proběhne v Allenově domovském New Yorku a v San Francisku. Právě kalifornské město využije coby kulisu poprvé od roku 1969, kdy zde vznikal jeho filmový debut Seber prachy a zmiz. 

Cate Blanchettová
Zdroj: ČTK/AP/Amy Sancetta

S posledními třemi snímky cestoval šestasedmdesátiletý filmař po hlavních metropolích Francie, Anglie a Itálie. Změna míst evidentně prospěla jeho inspiraci i schopnostem, protože za Půlnoc v Paříži obdržel dokonce Oscara za nejlepší scénář. 

Během šedesáti let si tak Woody Allen na seznam připíše již čtyřicátý šestý celovečerní film.   

Vydáno pod