Začal festival Divadlo evropských regionů

Hradec Králové - 18. ročník mezinárodního divadelního festivalu Divadlo evropských regionů, který v Hradci Králové potrvá do 30. června, nabídne divákům na 220 představení na divadelních scénách i pod širým nebem.

První festivalová představení začala dnes dopoledne, slavnostní zahájení je naplánované na večer, kdy se ve hře Podzemní blues představí divákům Martin Finger a Boleslav Polívka. Stejně jako v dalších dnech se po skončení představení na hlavní scéně uskuteční večerní koncert na letní scéně v sousedství divadla. Dnes vystoupí například Laco Deczi a Celula New York.

Odpoledne proběhla také představení v rámci takzvaného Open air programu, který nabízí divadelní vystoupení na různých místech v centru Hradce Králové.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Podle ředitele pořádajícího Klicperova divadla Ladislava Zemana jsou vstupenky na představení v divadelních sálech v drtivé většině vyprodané. „Do prodeje před představeními půjdou ještě vstupenky z rezervací pro naše partnery, kteří je nevyužijí, bude to pár vstupenek, ale lidé to rozhodně mohou zkusit,“ řekl Zeman.

„Zatím jsme nemuseli dělat žádné programové změny. Doufejme, že po celý festival nám bude nakloněné i počasí,“ řekl Zeman. Loňský ročník festivalu nabídl 238 představení, které sledovalo 58.600 diváků, další tisíce sledovaly akce v ulicích, na které nebylo vstupné.