Česká televize dokončila natáčení seriálu Ententýky

Praha - V Praze klapla poslední klapka k seriálu České televize Ententýky. Pod režijním vedením Jana Pechy se s „placem“ v ateliérech na pražském Zličíně rozloučily představitelky hlavních ženských rolí Jitka Schneiderová, Kateřina Hrachovcová, Lucie Zedníčková, Kristýna Kociánová a Zuzana Kajnarová Říčařová. Seriál bude mít patnáct dílů, s uvedením na obrazovky se zatím počítá v září letošního roku

Seriál Ententýky Lucie Konečné vypráví o čtveřici žen a jednom muži, kteří buď už jsou na mateřské dovolené, nebo do této fáze směřují. Každý z pětice má svůj vlastní příběh, ve kterém scenáristka kladla důraz na dialogy a humor.

„Já jsem byl sám na mateřské dovolené, ty zážitky jsou nezapomenutelné, tak jsem do Lucie Konečné dul poměrně dlouho, aby to psala. Protože ona sama pískoviště nenávidí, tak jsem říkal, že je to nejlepší výchozí prostor pro legraci,“ prozradil producent seriálu Pavel Anděl.

Ententýky natočeno (zdroj: ČT24)

Novinářka Ute Zikmundová (Jitka Schneiderová) žije v bytě s tříletým synem a „skoro tchánem“ Broukem (Oldřich Vízner), který jí zůstal po rozchodu s otcem jejího syna Viktorem (Filip Blažek). V těhotenství zjistila, že má milenku, a vyhodila ho. Sice odešel, ale jako otec a kamarád funguje pořád. Ona po několika špatných zkušenostech s muži zjišťuje, že jediný chlap, který za něco stojí, je právě on.

Bývalá modelka Nikol (Kateřina Hrachovcová) je sestrou Ute. Dosud sjezdila skoro celý svět se svým mužem, který si říká Majk (Petr Čtvrtníček). Koupil kdysi horský pramen a nemusí už v životě nic dělat, pokud pramen nevyschne. Nechávají si stavět vilu a zatím bydlí v hotelovém pokoji, protože Majk hotely zbožňuje.

Fotografka Johana (Lucie Zedníčková) je kolegyní Ute, pracují spolu v jedné redakci. Johana je rozvedená a žije se dvěma puberťáky. Dcera Dáša je zamilovaná a neustále se chce trhnout, syn Martin je intelektuál a nesnáší nikoho, kdo nemá „vejšku“.

  • Z natáčení seriálu ČT Ententýky zdroj: ČT24
  • Z natáčení seriálu ČT Ententýky zdroj: ČT24

„Biožena“ Barbora (Zuzana Kajnarová), řečená Brambora, má vlastní bio obchůdek. Žije s rockerem Frantou (Martin Písařík), který je s jejich společnou dcerou Gábi na mateřské dovolené. Barbora má kromě ní ještě osmiletou Natálku. Je stále vdaná, její exmanžel (Robert Jašków) se s ní nechce rozvést a nutí ji, aby se s oběma holkami vrátila zpět.

Kuchařka Arnoštka (Kristýna Kociánová) žije s manželem Břeťou (Filip Čapka) a miminkem Lukášem u rodičů (Jitka Sedláčková, Miroslav Táborský), kteří se jim pletou do života. „Ty figury jsou každá jiná, je to takové barevné a není to nebo nemělo by to být úplně mýdlová opera,“ prohlásila herečka Zuzana Kajnarová.

Scénář začal vznikat před pěti lety. Podle producenta se bude čekat na reakce diváků. „Rozhodnou, zda se bude v natáčení pokračovat,“ informoval Anděl.