Britský rock bude provázet celé OH

Londýn - Nadcházející olympiáda v Londýně představila svou oficiální píseň. Bude znít při příchodu atletů na stadion nebo při medailových ceremoniích. Skladbu nazvanou Survival natočila britská skupina Muse. Přání pořadatelů letních sportovních her roku 2012, aby byly stejně strhující jako rocková píseň, má splnit tahle novinka populární britské trojice. Skladba měla premiéru 27. června na BBC Radiu 1. Fanoušci ji budou moci zakoupit prostřednictvím iTunes.

Hry odstartují v britské metropoli 27. července. Pro zemi, odkud pocházejí kapely Beatles i Rolling Stones, je to příležitost představit i svůj ceněný národní produkt - totiž moderní pop. „Sestavili jsme hudební list, který obsahuje 2012 písní. Každý sport a každé sportovní dějiště bude mít vlastní hudební tvář. Takže, například, zatímco při lukostřelbě na stadionu Lord's uslyšíte Eltona Johna, na Olympijském stadionu budou znít Muse,“ informoval autor hudební dramaturgie her James O'Brien. 

Hudba pro olympijské hry v Londýně (zdroj: ČT24)

Kapelu Muse tvoří členové Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme a Dominic Howard. Ve své tvorbě spojují alternativu s hardrockem, progresivním rockem, klasickou hudbou a elektronikou. Vydali dosud pět studiových alb, Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) a The Resistance (2009). 

Novinka The 2nd Law se na trh dostane 17. září. Pak bude následovat turné, v jehož rámci se skupina zastaví i v Praze, a to 22. listopadu v O2 areně. 

Skupina má na svém kontě řadu ocenění, jako například pět MTV Europe Music Awards, pět Q Awards, osm NME Awards a další. Za nahrávku The Resistance získala kapela v roce 2011 cenu Grammy v kategorii Nejlepší rockové album. Muse vystoupili v České republice 5. července 2010 v rámci festivalu Rock for People.

Vydáno pod