Kylie Minogue zamíří do Prahy

Kodaň - Australská zpěvačka Kylie Minogue zahájila své dvanácté světové turné. Její první zastávkou je Dánsko, během šesti měsíců procestuje Evropu, Japonsko, Spojené státy, Nový Zéland nebo Mexiko. 2. března se na svou oblíbenou zpěvačku mohou těšit i fanoušci v pražské O2 areně, kde rovněž představí svou poslední řadovou desku nazvanou Aphrodite, která již několik týdnů po vydání singlu All The Lovers zaútočila na světové žebříčky.

Koncert Kylie Minogue je jednou z očekávaných hudebních událostí letošního jara. Scéna k novému albu je inspirovaná řeckou mytologií i gay kulturou, nebudou chybět ani fantaskní kostýmy a ohňostroje. „Zahájit Aphrodite Les Folies je tak skvělé. Chci vám poděkovat za vaši podporu,“ poznamenala australská zpěvačka, skladatelka a příležitostná herečka Kylie Minogue.

Reportáž Terezy Radvákové a Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Spolu s australskou zpěvačkou vystoupí na pódiu deset tanečníků, osm vzdušných akrobatů a šestičlenná kapela. Na show, která stála 25 milionů dolarů, se mohou těšit i čeští fanoušci, a to 2. března. Do Česka se zpěvačka vrací po své premiéře v roce 2008. Díky novému albu Aphrodite, které na svém turné představí, se stala po Michaelu Jacksonovi dalším sólovým interpretem, který má album na prvním místě britské hitparády ve čtyřech dekádách.

Kylie Ann Minogue se narodila v roce 1968 v australském Melbourne. Kariéru zahájila už během 80. let, kdy hrála v telenovele Sousedé. V té době se také stala popovou hvězdou díky singlům I Should Be So Lucky a Locomotion. Podle Warner Music Australia prodala celosvětově 68 milionů desek. V roce 2005 byla Kylie diagnostikována rakovina prsu, ze které se úspěšně vyléčila. Má mladší sestru Dannii, která je rovněž herečkou a zpěvačkou.