Výtvarné umění na trase Opolské vojvodství - Olomouc

Olomouc - Díla umělců z polského Opolského vojvodství si zájemci budou moci až do konce měsíce prohlédnout ve třech olomouckých galeriích. Výstava se uskuteční při příležitosti desátého výročí spolupráce Olomouckého kraje s Opolským vojvodstvím. Výtvarníci z Olomouckého kraje budou v rámci projektu prezentovat svá díla v polském městě Opole.

„Projekt inicioval kraj. Jeho cílem je představit umělce z Opolského vojvodství. Půjde o průřez jejich tvorby, malby, fotografie, ale i videoprodukce. V tomto rozsahu zatím u nás naši sousedé v Olomouci nevystavovali,“ uvedl koordinátor projektu a galerista Miroslav Schubert.

V Polsku bude k vidění průřez olomouckou výtvarnou scénou. „Budou nás zastupovat malíři, grafici, fotografové či sochaři. Výběr umělců šel ale i mezigeneračně,“ uvedl Schubert. Výtvarníci z Olomouckého kraje budou vystavovat svá díla v polském městě Opole od 19. července do 12. srpna.

IIIPOIII/3PO3 (Projekt Opole – Olomouc) - Galerie Caesar / Galerie G / Galerie Patro / devátého až třicátého července 2012 - Galerie Caesar – Kamil Augustowski / Magda Hlawacz / Marian Solisz - Galerie G – Bartek Posacki, Paulina Ptaszyńska, Michał Misiura / Aleksandra Janik / Zbigniew Natkaniec - Galerie Patro – Kuratorki & Co. / Bolesław Polnar / Andrzej Sznejweis

Vydáno pod