Divadlobraní: týden levných vstupenek

Praha – Začátek letošní sezony Národního divadla startuje ve velkém. Na počest nového období totiž instituce pořádá tzv. Týdny divadlobraní. Od pondělí 27. srpna až do 9. září si tak budou moci zájemci o kulturu opatřit vstupenky na libovolné zářijové představení o čtyřicet procent levněji. Lístky na balet, operu nebo činohru budou k dostání na všech pokladnách Národního divadla bez rozdílu.

„Týdny divadlobraní poslouží našim příznivcům jako ochutnávka nové, v pořadí již sto třicáté sezony, navíc za velmi zajímavých cenových podmínek,“ uvedl ředitel ND Ondřej Černý. Zároveň dodává, že jde o jedinečnou šanci, jak vidět leckteré inscenace, které jsou v jiných měsících beznadějně vyprodané. 

Zářijový program nabídne např. činoherní komedii Bláznivý den aneb Figarova svatba s Richardem Krajčem v hlavní roli, Ioneskova Nosorožce s Davidem Prachařem či operu Hoffmannovy povídky nebo Carmen. Do kategorie „připravovaných“ spadá zatím Shakespearův Troilus a Kressida nebo taneční Amerikana III.   

Soubory ND nastudovaly patnáct premiér všech žánrů a přes sedmdesát her v repertoáru. Letošní sezona je podle Černého přelomová z důvodu propojení scény se Státní operou, kdy se její budova a herci stanou součástí uměleckého programu ND. „Novou sezonou začne naše společná cesta,“ říká Černý.

Týdny divadlobraní se nevztahují na představení hostujících souborů a Laterny magiky. Vstupenky zakoupené v rámci tohoto projektu nelze rezervovat.

Státní opera Praha
Zdroj: Státní opera Praha/Ondřej Kocourek