Miguel Ruiz učí lidi štěstí, zkusí to i v Praze

Praha - V rámci velmi úspěšného celosvětového turné zavítá i do České republiky spisovatel, lékař, léčitel, učitel a toltécký šaman Miguel Ruiz, kterého u nás zpopularizoval především Jaroslav Dušek jevištním ztvárněním Ruizovy knihy Čtyři dohody.

Turné má podobu seminářů s mottem Pomozte mi změnit svět. V Česku se konají v Kongresovém centru ve středu 31. října mezi 18. a 21. hodinou a ve čtvrtek 1. listopadu od 10 do 18 hodin. Účastníci se setkají s Donem Miguelem Ruizem a jeho synem Jose Ruizem. Večerem bude provázet Jaroslav Dušek. Program bude simultánně tlumočen do českého jazyka. Organizátorem českého zastavení je nakladatelství Pragma.

Don Miguel je uznávaný po celém světě. Získal mnoho ocenění včetně pamětní mince od Letectva Spojených států, na níž jsou vyryty Čtyři dohody. O donu Miguelovi se také mluví jako o mexickém národním dědictví. Kromě této stěžejní knihy dále napsal Láska, vztahy a přátelství, Hlas poznání, Přestaň se bát a Pátá dohoda, která vznikla ve spolupráci s jeho synem donem José Ruizem. Všechny tyto knihy se staly mezinárodními bestsellery.

Čtyři dohody, které vyšly roku 1997, je kniha, jež se pyšní značkou „nejprodávanější titul edice New York Times“. V současnosti je to 36. nejprodávanější kniha desetiletí. V srpnu tohoto roku vyšlo nové, ilustrované vydání Čtyř dohod v Česku.

Vstupenky lze koupit v síti Ticketstream. Středeční stojí 680 korun, čtvrteční seminář je za
1 280 korun.

TK k návštěvě Miguela Ruize (zdroj: ČT24)

Výňatek z osobní pozvánky Miguela Ruize

Zvu vás k účasti na novém snu lidstva, na snu, v němž všichni budeme moct žít v harmonii, pravdě a lásce. Lidé všech náboženských přesvědčení a filozofií zde nejsou pouze zváni, ale i respektováni. Nezáleží na tom, zdali věříte v Krista, Mojžíše, Alláha, Bráhmu, Buddhu či v nějakou jinou bytost nebo pána; tento sen otevírá náruč všem.

Když vás žádám, abyste mi pomohli změnit svět, nemluvím o planetě Zemi. Mám na mysli svět, který existuje ve vaší hlavě. Nedokážete změnit svět, jestliže nezměníte nejdřív svět, který máte v sobě. Změna začíná u vás. Změňte svět tím, že budete mít rádi sami sebe, že si budete užívat života plnými doušky a svůj osobní život proměníte v rajský sen. A já vás žádám o pomoc, protože vy jste jediní, kdo tuhle změnu může provést.