PKF zahájí sezonu koncertem proti domácímu násilí

Praha – Novou sezonu zahájí Pražská komorní filharmonie mimořádným koncertem proti domácímu násilí. Koncertem provede herečka Kristýna Frejová a sólistkou večera bude klarinetistka Ludmila Peterková, která uvede skladbu Clarinettino od Ondřeje Kukala, která byla napsána přímo pro ni.

Benefiční koncert pro občanské sdružení Acorus proběhne v úterý 2. října od 19:00 hodin v sále kina Lucerna za účasti významných hostů, mezi které bude patřit i modelka a patronka projektu Avon proti domácímu násilí Daniela Peštová.

Pražská komorní filharmonie vznikla v roce 1994 z podnětu dirigenta Jiřího Bělohlávka a rychle se etablovala jako jeden z nejprestižnějších českých orchestrů. Vystupuje s významnými sólisty a je pravidelně zvána na význačné světové festivaly. Šéfdirigentem orchestru je v současné době Jakub Hrůša.

Benefiční koncert se koná u příležitosti 15. výročí založení občanského sdružení Acorus, které pomáhá osobám ohroženým domácím násilím. Centrum Acorus poskytuje komplexní odbornou pomoc, která má za cíl vracet oběti domácího násilí zpět do běžného života bez přítomnosti strachu a násilí. Finanční výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován na pomoc ženám, mužům i dětem ohroženým domácím násilím.

Během koncertu se uskuteční také výstava plakátů od studentů Vyšší odborné školy Václava Hollara na téma „Domácí násilí očima studentů“ a prodej rukodělných výrobků od maminek a dětí z azylového domu Acorus.