Je to jisté: Clapton abrahámoviny na scéně oslaví i v Praze

Praha - Britský kytarista Eric Clapton zakončí své evropské turné opravdu v pražské O2 areně, jak anoncoval začátkem října na svém webu. Českým fanouškům představí naživo 19. června 2013 své poslední album, které vyjde začátkem příštího roku.

Turné zahájí Clapton 29. května koncertem ve Frankfurtu. „Clapton, který příští rok oslaví 50 let na scéně jako profesionální hudebník, oznámil omezený počet evropských koncertů, kterými naváže na již dříve oznámená data ve Velké Británii. Vedle Frankfurtu a Prahy vystoupí například v Hamburku, Lipsku, Kaunasu, Rize nebo Lodži,“ uvedl Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation. V českém hlavním městě Clapton vystoupí podruhé, koncertní premiéru zde měl v roce 2006.

Návrat sedmašedesátiletého Claptona na koncertní pódia se ponese ve znamení nového alba, které nahrával letos a které by mělo vyjít začátkem příštího roku. Clapton pro koncerty sestavil kapelu složenou z jeho dlouholetých spolupracovníků, kterými jsou Doyle Bramhall (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (piano a klávesy) a Willie Weeks (basová kytara). Doprovodí je dva nováčci ve skupině Paul Carrack (varhany a klávesy) a Greg Leisz (pedal steel kytara). Jako doprovodné vokalistky se představí Michelle Johnová a Sharon Whiteová.

„Předprodej vstupenek v cenách od 1 290 do 2 190 korun bude na terminálech společnosti Sazka zahájen 17. října, pro členy fan klubu a klubu Live Nation o dva dny dříve,“ doplnil Novák.