Ve filmu je možné ledacos. Douglas se stane Reaganem a Waltz Gorbačovem

Washington - Rakouský herec Christoph Waltz bude hrát Michaila Gorbačova ve filmu o summitu někdejšího šéfa sovětských komunistů s americkým prezidentem Ronaldem Reaganem, který předcházel konci studené války. Hereckým protějškem Rakušana bude americký herec Michael Douglas.

„Cítím se velmi šťastný, že takoví dva mistři ztvární muže, kteří ukončili třetí velkou válku 20. století,“ uvedl režisér Mike Newell (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Harry Potter a Ohnivý pohár). Waltz v roce 2010 získal Oscara za vedlejší roli ve filmu Quentina Tarantina Hanební pancharti. Dvě zlaté sošky má na kontě i Douglas.

Film se zaměřuje na známé setkání obou představitelů v Reykjavíku na Islandu v roce 1986. Summit tehdejšího generálního tajemníka ÚV KSSS Gorbačova a amerického prezidenta Reagana v říjnu 1986 v Reykjavíku sice skončil bez konkrétních výsledků, ale položil základ smlouvy o likvidaci raket středního a kratšího doletu. Natáčení by prý mělo začít v březnu příštího roku.

Na produkci snímku se bude podílet společnost Scott Free Productions režiséra Ridleyho Scotta. Ten podle BBC uvedl, že je nadšený i „širším problémem“, kterého se prý chystaný film dotýká, a to nešířením a likvidací jaderných zbraní.

Vydáno pod