Své poslední „malování“ předvede Joe Cocker i Česku

Praha - Po třech letech se do Prahy vrátí britský zpěvák Joe Cocker. 19. května příštího roku představí v pražské O2 areně své nové album Fire It Up.

Cocker navštíví metropoli v rámci svého evropského halového turné Fire It Up. Stejnojmenné album obsahuje klasické soulové písně, balady i energické skladby. „Natáčet desky je pro mě tak trochu jako malovat obraz. Máte tucet písní a každá má jinou barvu - nemám rád, když všechny mají jednu náladu,“ uvedl Cocker, jenž obdržel cenu Grammy, Zlatý glóbus i Řád britského impéria.

Vedle novinek na novém turné nabídne také klasické hity jako You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart nebo Up Where We Belong.

Předprodej vstupenek v cenách od 1 390 do 1 890 korun bude na terminálech Sazky zahájen 30. října, pro členy klubu Live Nation (Můj Live Nation) o pět dní dříve.

Joe Cocker se narodil 20. května 1944 jako John Robert Cocker v Sheffieldu. S hudbou začínal jako bubeník. První vrchol popularity zažil zpěvák s nezaměnitelným chraplavým hlasem v roce 1969 po vystoupení na Woodstocku. Poté prožil divoké období, kdy holdoval alkoholu i drogám. Za svou dlouhou kariéru stihl vydat řadu dobře přijatých studiových i koncertních nahrávek.

Vydáno pod