Jennifer Lopezová: zpěv až v poslední řadě

Na špičkové hudební scéně se Jennifer Lopez prohání víc jak deset let. Přesto si teprve včera našla ve svém „natřískaném“ diáři čas na návštěvu České republiky. Od dob, kdy v teniskách tančila na pláži s bandou kluků, se transformovala ve hvězdu zdobící pokoje většiny mainstreamových fanoušků, která bez obřích projektorů nedá ani ránu.

Buďme upřímní – J.Lo není žádná velká zpěvačka. Každý, kdo má aspoň trochu hudební sluch, šel do českomoravské O2 areny s vědomím, že o zpěv tady půjde až v poslední řadě. Co však rodačka z New Yorku postrádá v pěveckých schopnostech, hravě dožene tancem, světelnými projekcemi, polonahým doprovodem a pódiovými rekvizitami.

Když se krátce před devátou zjevila zčistajasna na pódiu ve třpytivém overalu s bílým peřím, bylo jasné, že tohle bude show. Jennifer odpálila salvu jisker a oblaka dýmu, aby se naplno vrhla do rozpustilé Get Right, okolo sebe štos tanečníků. Ty však dokázala diva snadno přetančit. Aby ne, když jí žilami koluje divoká portorikánská krev – na tanec je tato dáma zkrátka přebornice. Složité sestavy navíc dokázala zvládnout i v botách na podpatku, což však v dnešní době zřejmě patří už ke standardní výbavě popových zpěvaček. Před fyzičkou dvojnásobné maminy ale i tak smekáme…

Pódium si Američanka protáhla rampou až do třetiny haly, aby měla ke svým fanouškům blíž. To však ocenila jen hrstka v její bezprostřední blízkosti, po fandící stránce návštěvníci jinak fatálně zklamali. Příliš nereagovali na zpěvaččiny pobídky a při svižných latinských peckách se vrtěla sotva polovina přítomných. Jenn sice neztrácela náladu a neustále se zubila, jak jí ostatně profesionalita velí, statičnost pražského publika však byla evidentní.

Večer rozdělila do několika částí. O2 arena se ocitla v drsném Bronxu, kde hvězda vyrůstala, ale přenesla se také do kabaretu, v jehož rámci odzpívala upravenou verzi Let’s Get Loud,za níž se vážně nemusí stydět. Lopezová měnila róby jako ponožky a leckteré z nich si snad musela vypůjčit ze šatníku kolegyně Beyoncé. Při závěrečné On The Floor se J.Lo přímo na scéně převlékla do rudého outfitu, aby následně usadila své pověstné vypracované pozadí na karmínový pozlacený trůn.

Newyorčanka udržovala tempo v taneční rovině, pomalých písní bylo pomálu. Tanec, tanec, zpěv, sexy pohledy i doteky, lasery… asi tak nějak by se dal shrnout průběh večera. Větráky ovívající její husté kadeře spotřebovaly víc elektrické energie než osvětlení a ozvučení dohromady. Pohyby, úsměvy, patřičně naučené věty působily až moc naučeně. Jennifer od nás za svůj výkon dostává ohodnocení „lepší průměr“.

Setlist: Get Right, Love Don’t Cost A Thing, I’m Into You, Waiting For Tonight, Goin In, I’m Real (remix), All I Have, Ain’t It Funny (remix), Jenny From The Block, Baby I Love You, Hold It Don’t Drop It, If You Had My Love, Until It Beats No More, Let’s Get Loud, Papi, On The Floor, Dance Again