PODÍVEJTE SE: Muse přivezou do Prahy spektakulární vizuální show

Praha - Britské modly hudby 21. století Muse vystoupí 22. listopadu v O2 areně. Do Česka zavítají v rámci turné k poslední desce „The 2nd Law“, která hudební veřejnost rozdělila na dva protichůdné tábory. Muse si s sebou přivážejí až téměř neuvěřitelnou světelnou show. Na konečnou podobu pódia se podívejte v tomto článku.

Muse se v českým fanouškům naposledy převedli před dvěma lety na Rock For People. Tradovalo se, že byli dokonce jednou z nejdražších kapel v historii festivalu, kterou kdy pořadatelé zaplatili.

  • Příprava scény na koncert Muse zdroj: Bestsport
  • Příprava scény na koncert Muse zdroj: Bestsport

Formace je právem označována za jednu z nejlepších skupin současnosti. Táhlé, někdy až ponuré melodie se mísí s ostrými rockovými riffy, punc originality však Muse dodává hlavně uhrančivý hlas zpěváka Matthewa Bellamyho. Muse jsou stylově ale spíše nevyhranění chameleoni, kteří si hrají se zvukem, který je zrovna napadne. Živá vystoupení navíc doplňují o pověstné vizuální efekty, lasery apod. Trio zpravidla vyprodává světové stadiony a nejinak tomu nejspíš bude i během pražské zastávky.

  • Koncert Muse zdroj: muse
  • Koncert Muse zdroj: Muse

Poslední trojice jejich alb (Absolution, Black Holes And Revelations, The Resistance) se vyšplahala na první místo britské hitparády, před rokem si Muse do zkušebny odnesli cenu Grammy za nejlepší rockové album.

Hity Uprising, Supermassive Blackhole, Resistance nebo Undisclosed Desire zná podle náslechu zřejmě i malé dítě.