Přednáška k výstavě Beyond Reality: Hynek Martinec

Výstava Beyond Reality v pražské Galerii Rudolfinum přibližuje do konce prosince současnou britskou malbu. Ať už jste si vystavená díla na vlastní oči prohlédli, nebo (ještě) ne, web ČT24 vás ve spolupráci s galerií zve na doprovodný program v přímém přenosu. Ve čtvrteční podvečery umožní setkání s vystavujícími umělci. Druhou přednášku nazvanou „Čas“ a čtyři komíny vedl 15. 11. Hynek Martinec. Záznam najdete v tomto článku.

Anotace: Přednáška se zabývá umělcovým vztahem k času a malování obrazu. Hynek Martinec také podrobněji popisuje své čtyři projekty, které vytvořil v Paříži a Londýně. Jedná se o Lost in Time, At the Same Time, The Cable a Zuzana.

Galerie Rudolfinum: Beyond Reality - Hynek Martinec - „Čas“ a čtyři komíny (zdroj: ČT24)

HYNEK MARTINEC (* 1980, Broumov) vystudoval AVU v Praze. Během studií strávil jeden semestr na výměnném pobytu studentů na Middlesex University v Londýně (2002) a další na The Cooper Union v New Yorku (2004). Martincovy práce byly vystaveny na našich i mezinárodních přehlídkách, jako např. v National Portrait Gallery nebo na Prague Biennale. Je zastoupen v mnoha evropských soukromých sbírkách, včetně oddělení tisků a kreseb Britského muzea v Londýně a Národní galerie v Praze. V roce 2007 vyhrál BP Young Artist Award udělovanou National Portrait Gallery. Hynek Martinec žije a pracuje v Londýně. (zdroj: Galerie Rudolfinum)

Následuje: 22. listopadu - Mathew Weir. Podívejte se na záznam předchozí přednášky Bena Johnsona.

Vydáno pod