Mendes bude opět režírovat Bonda. Neměl by ho zabít

Londýn - Poslední bondovka ještě tak docela nevychladla a už se žhaví dráty při přípravě té další. Že by se v ní měl opět objevit Daniel Craig coby agent 007, se už ví, neobmění se nejspíš ale ani režisér - úspěch Skyfallu se pokusí zopakovat Sam Mendes.

S informací přišli scenáristé posledních filmů o Bondovi - Neal Purvis a Robert Wade napsali scénář k pěti bondovkám, včetně té poslední. „Jonh Logan a Sam Mendes již přišli se zápletkou pro další film,“ práskli, že britský režisér spolu s dalším scenáristou už vymýšlejí příběh příštího agentova dobrodružství.

Scenáristickému duu to nijak nevadí. „Usnadňuje to situaci,“ tvrdí dokonce Wade, „protože příprava těchto filmů trvá hodně dlouho.“ Scénáře píše s Purvisem téměř třicet let a i jeho parťák by už rád odešel na vejminek. "Chtěli jsme toho nechat již po Quantum of Solace, ale je dobré odejít na vrcholu se Skyfall," potvrdil Purvis.

Pro své scenáristické následovníky mají i radu - ve scénáři bondovky se podle nich nesmí objevit cestování časem. „A nesmíte Bonda zabít, i když nás to svádělo,“ dodal Wade.