Slashova Apocalyptic Love nemine ani Česko

Praha - Své předposlední album, které nazval po sobě - tedy Slash, představil bývalý sólový kytarista Guns N'Roses i v Česku. Po třech letech se na tuzemské pódium opět vrátí – a opět v rámci turné k novému albu. Co je Apocalyptic Love, poznají čeští posluchači naživo 11. února 2013 ve Velkém sále pražské Lucerny.

Do Prahy přijede Slash se zpěvákem Mylesem Kennedym a s doprovodnou kapelou The Conspirators (Brent Fitz, Todd Kerns, Frank Sidoris) - a pravděpodobně i ve svém typickém cylindru. Slashova sólová deska Apocalyptic Love, která bude hlavním tahákem koncertu, vyšla v květnu letošního roku.

Slash je nositelem mnoha „nej“: V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob, dle webu Gigwise se umístil na 21. místě v seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob a magazín Rolling Stone ho zařadil v roce 2011 mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob na 65. místo. Slash má taky svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, vedle svých vzorů Jimmyho Page a Jimiho Hendrixe, a také místo v Rokenrolové síni slávy, kam byla letos uvedena skupina Guns N'Roses, k jejíž nejslavnější sestavě Slash patřil, uvedena.

Vstupenky na Slashův koncert budou v prodeji od 28. listopadu.