Konec světa? Zažijte ho s The Tap Tap

Praha – Podle mayského kalendáře světu zbývá osm dní existence. Hudební skupina The Tap Tap, složená z postižených studentů a absolventů Jedličkova ústavu, si ale z negativního proroctví nic nedělá. Naopak proti němu útočí benefičním Koncertem proti konci světa, který se uskuteční již za týden, 20. prosince, v Praze, Brně a v Ostravě. ČT1 poskytne z akce přímý přenos ve 21:25.

Pražští fanoušci handicapovaných muzikantů mohou akci příští čtvrtek zhlédnout v Incheba Areně, brněnští zase v populárním klubu Fléda a ostravští zamíří do bývalého plynojemu. 

A co by to bylo za akci, kdyby si formace nepozvala hosty. Celkem s The Tap Tap vystoupí tucet kapel a řada známých osobností. Hlavní město se může těšit např. na příchod Jiřího Suchého, Ilustratosphere s Danem Bártou, Chinaski nebo Support Lesbiens.

Na Flédu zase zavítají Mandrage, Pavel Šporcl, Tata Bojs či Eliščin Band v čele s Janem Budařem. V multifunkčním centru Dolních Vítkovic se objeví Charlie Straight, Mňága a Žďorp, Xindl X nebo Věra Špinarová. 

Závěrem večera propojí ČT1 všechna místa, aby si umělci mohli společně zazpívat neoficiální hymnu proti konci světa, která pochází z dílny hlavních hvězd s názvem Konec světa – zrušeno. Cílem akce je mimo jiné shromáždit finanční prostředky na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra STUDEO při Jedličkově ústavu.

„Sami jsou na vozíku a chtějí zachránit svět? Nepodceňujte The Tap Tap. Dokázali jsme už víc, než jsme si sami uměli představit!“ láká diváky kapelník souboru Šimon Ornest.