Pátí vládci tanečního parketu: Baďurová a Onder

Praha – Vítězi páté řady taneční soutěže České televize StarDance se stali bývalá atletka Kateřina Baďurová a tanečník Jan Onder. Získali tak titul královny a krále tanečního parketu. Ve finálovém večeru dostala tato dvojice od diváků více hlasů než pár tvořený bývalým hokejistou Martinem Procházkou a Terezou Bufkovou.

Během večera předvedli finalisté čtyři tance – nejlepší standardní tanec, nejlepší latinu, freestyle a svůj nejoblíbenější tanec. Dvojice Kateřina Baďurová a Jan Onder tak pobavili diváky návratem na atletický stadion, Martin Procházka a Tereza Bufková zase proměnili parket v hokejovou arénu.

Tanečnice Tereza Bufková a hokejista Martin Procházka (vpravo)
Zdroj: Kateřina Šulová/ČTK

Soutěž StarDance proběhla již popáté. Účastníci museli během osmi večerů ukázat své dovednosti v deseti tancích. Vítězná dvojice doplnila předchozí vítěze – Romana Vojtka s Kristýnou Coufalovou, Aleše Valentu s Ivou Langerovou, Danu Batulkovou s Janem Onderem a Pavla Kříže s Alicí Stodůlkovou. „Amatérský“ vítěz páté řady je druhým sportovcem v této řadě, poprvé přitom bylo finále výhradně „sportovní“. Oba profesionální tanečníci, kteří do finále postoupili, se soutěže již v minulosti zúčastnili a Jan Onder jako první v historii soutěže získal druhý titul krále tanečního parketu.

Letošního ročníku se kromě párů, které se dostaly až do finále, zúčastnily také dvojice David Švehlík a Simona Švrčková, Pavlína Němcová a Jan Tománek, Dana Morávková a Jiří Hein, Oldřich Navrátil a Kamila Tománková, Petr Bende a Lucia Krnčanová a Barbora Poláková s Václavem Masarykem.

Vítězi letošní StarDance jsou Baďurová a Onder (zdroj: ČT24)
Vydáno pod