Přednáškový „manuál“ UK k volbě prezidenta: Mystikou Pražského hradu

Historicky první přímá volba českého prezidenta je za dveřmi. Chcete vědět víc? Univerzita Karlova připravila nestranný a kvalifikovaný přednáškový „manuál“ pro vaši lepší orientaci. Cyklus Jak se stát prezidentem pokračoval 7. ledna příspěvkem Martina C. Putny Mystikou Pražského hradu: královskými a prezidentskými tradicemi. Přednášku jste mohli sledovat v přímém přenosu na webu ČT24, záznam najdete v tomto článku.

Co je cyklus Jak se stát prezidentem? Tři přednášky, organizované Univerzitou Karlovou, v nichž se tři odborníci věnují z různých úhlů pohledu historicky první přímé volbě hlavy našeho státu.

MARTIN C. PUTNA (* 1968) je literární a kulturní historik a kritik. Vystudoval filologii a teologii, přednáší na Fakultě humanitních studií Karlovy univerzity. Působil rovněž na univerzitách v Německu a v USA a jako ředitel Knihovny Václava Havla. Je autorem řady odborných monografií, zabývajících se zejména vztahem kultury a náboženství. Komentáři a kritikami přispívá do Lidových novin.

Univerzita Karlova on-line - Jak se stát prezidentem (zdroj: ČT24)

Následuje: přednáška Jana Kysely Debata o přímé volbě hlavy státu v českém veřejném prostoru (10. ledna).

Kdy a kde: Univerzita Karlova, Modrá posluchárna Karolina, vchod z Celetné 20; vždy od 18:00; vstup volný.

Záznamy všech přednášek, které web ČT24 zprostředkoval z Univerzity Karlovy, včetně předchozích z cyklu Jak se stát prezidentem, najdete na následujícím odkazu: