Divadlo na webu ČT24: BlaŽenka

Díky spolupráci s Divadlem Kampa můžete vybraná představení na této scéně sledovat na webu ČT24 v přímém přenosu. 11. ledna byla na programu pohybově hudební inscenace Divadla Cylindr o hledání a nacházení ženské síly. Hra BlaŽenka je inspirovaná příběhem žen z celého světa. Záznam je k dispozici v tomto článku.

Tvůrci o představení: „BlaŽenka - žena bláhová, blažená, blahoslavená. Sedm žen v čele s Ivetou Duškovou vytvořilo modelový příběh ženy, která se může stát obětí týrání. Sledujeme její život od prvotního výkřiku přes dětství, svatbu, týrání, útěk, hledání, odvahu se bránit až k nalezení vlastní síly. Ztvárněný příběh však není psychologické drama, ale sled situací, obrazů, nálad, zachycený pohybem a hudbou. Jde o stylizovaný pohled na vnější i vnitřní svět ženy, který nepostrádá nadhled a humor. Nechceme kritizovat, ale probouzet v ženách jejich odvahu a sílu svou situaci změnit a znovu tak nalézt sebe samu. Vždyť právě hudba a tanec je to, co ženy může osvobodit.“

Divadlo Kampa - BlaŽenka (zdroj: ČT24)

Scénář a režie: Iveta Dušková. Hrají: Agáta Dušková, Pavla Drtinová, Klára Jakubová, Petra Bílková, Vanda Hauserová. Živá hudba: Jana Steidl Kindernayová. Pohybová spolupráce: Petra Duspivová.

Všechny záznamy představení a setkání, které zprostředkoval web ČT24 z Divadla Kampa, si můžete přehrát na následujícím odkazu: