Nová kniha Dana Browna: Profesor Langdon v Dantově Infernu

New York - Nový román spisovatele Dana Browna je inspirován Božskou komedií Danta Alighieriho. Hrdinou knihy stejně jako v bestselleru Da Vinciho kód a dalších Brownových titulech, harvardský profesor Robert Langdon. Román s názvem Inferno vyjde 14. května, česky letos na podzim.

Děj románu se odehrává v Itálii a Langdon, který je odborníkem na náboženské symboly, v něm prý zkoumá „jedno z nejtrvalejších a nejtajemnějších literárních mistrovských děl historie“ - Dantovu Božskou komedii, prozradilo nakladatelství Doubleday na svých stránkách.

Brownův dlouholetý redaktor, Jason Kaufman, viceprezident nakladatelství Doubleday o knize prohlásil: "Když přečteme první stránku nového románu Dana Browna, uděláme krok do světa, který dokonale naplňuje fascinující historie, umění, symboly a hádanky. Právě to je Danova jedinečná schopnost. V Infernu se navíc přidává nadšené očekávání z návratu Roberta Langdona zpět do srdce Evropy, kde začne rozkrývat tajemství, které má globální důsledky a které se váže na znepokojivé a fascinující podrobnosti Dantova mistrovského díla."

Dan Brown o knize: "I když jsem studoval Dantovo Peklo během studií, nebyl jsem s to až do svých nedávných výzkumů ve Florencii ocenit, jak velký je vliv Dantovy práce na moderní svět. Proto mám radost, že ve své nové knize můžu vzít čtenáře na výlet hluboko do této tajemné říše plné kódů, symbolů a mnoha tajných chodeb."

Brown dnes oznámení o nové knize svým fanouškům zpestřil. Nejprve totiž nezveřejnil její titul, ale vyzval čtenáře, aby prostřednictvím Facebooku a Twitteru přispěli k sestavení mozaiky, na níž se pak název románu objevil. Inferno vyjde 14. května v USA a v Kanadě, v českém překladu Michaely Markové a Davida Petrů jej vydá nakladatesltví Argo na podzim tohoto roku.

Robert Langdon je i hlavním hrdinou Brownova debutu Da Vinciho kód, kterého se po celém světě prodalo přes 81 milionů výtisků. Vystupuje také v Andělech a démonech, stejně jako v dosud poslední Brownově knize Ztracený symbol. Romány Da Vinciho kód i Andělé a démoni byly zfilmovány v hlavní roli s Tomem Hanksem. Filmová verze Ztraceného symbolu se připravuje.