IAMX ponoří Prahu do melodií temného kabaretu

Praha – Dekadentní IAMX přijedou ve čtvrtek 4. dubna českým fanouškům představit novou desku The Unified Field. Koncert se odehraje v klubu Roxy. Hudebník Chris Corner, jenž za projektem stojí, se v Česku ukázal naposledy před necelými dvěma roky. Předskakovat mu bude Švéd Oskar Humlebo hrající pod názvem Moto Boy.

Pražské vystoupení bude v pořadí třetí zastávkou na Animal Impilses Tour, které kapela započala v Bruselu. Tuzemští fandové mohli do této doby formaci v Česku slyšet s určitou pravidelností.

Pátá deska podle frontmana reflektuje "snahu akceptovat lidské bytí v celé jeho podstatě, naučit se ho milovat a odhalit jeho nekonečné frustrace a rozpory, které přináší. Nahrávka zatím sklízí rozporuplné reakce, přesto je známo, že živá vystoupení skupina většinou nepodceňuje. O Cornerovi se také ví, že se snaží skladby kombinovat také s vizuálním uměním. Své videoklipy si kvůli případné kontroverzi produkuje a režíruje sám. 

  • IAMX zdroj: IAMX
  • IAMX zdroj: IAMX

„Frenetické koncerty s prvky výmarského kabaretu i avantgardy a do posledního detailu vymazlená pódiová prezentace jsou (nejen) v tuzemsku pověstné svou hypnotickou atmosférou a energií. A je víc než jisté, že nic se na tom měnit nebude ani se zbrusu novou show, kterou kapela pilovala v posledních týdnech,“ slibuje pořádající Roxy. 

Návštěvníci se tedy snad mohou těšit na největší hity z řadovek Kiss + Swallow, The Alternative, Kingdom Of Welcome Addiction či Volatile Times

Název IAMX má prezentovat výraz důvěry a jistoty.